Greek Cancer Society
Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία είναι Κοινωφελές Σωματείο, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και έχει εγγραφεί στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Oργανώσεων, που προβλέπεται στο άρθρο 12 Ν. 2646/98.

Άδεια λειτουργίας Ιδρύματος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο Πελαρί-Παιανίας

Στο Θερινό Τμήμα της Βουλής έγινε ομοφώνως δεκτή, από τους Ελληνες Βουλευτές, η ονομασία και άδεια λειτουργίας του Ιδρύματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο Πελαρί Παιανίας, κατόπιν εισηγήσεως του αρμόδιου Υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νικήτα Κακλαμάνη που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 258/17.10.2005, τεύχος πρώτο, Αρθρο Νο18 ως κάτωθι:
Άρθρο 18

Θέματα Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Το Κοινωφελές Σωματείο με την επωνυμία «Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία μπορεί να θέσει σε λειτουργία ειδικό κέντρο φροντίδας-αποθεραπείας ασθενών με καρκίνο και διενέργειας σχετικών εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Το εν λόγω κέντρο μπορεί να αναγνωρισθεί ως κέντρο αναφοράς, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 19 του ν. 2519/1977 (ΦΕΚ 165 A)».

Η επίσημη χορήγηση με νομοθετική ρύθμιση αδείας λειτουργίας του Ειδικού Κέντρου Φροντίδας-Αποθεραπείας Ασθενών με Καρκίνο είναι ένα σημαντικό επίτευγμα της Εταιρείας.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία αναπτύσσει την κύρια στρατηγική της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου που αποτέλεσε και τον πρωτεύοντα ρόλο της συστάσεώς της. Για το λόγο αυτό δημιουργείται στο Ειδικό Κέντρο Φροντίδας-Αποθεραπείας Ασθενών με Καρκίνο στο Πελαρί Παιανίας το Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης.

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι επιτυχέστερη σε χώρους εκτός των Νοσοκομείων και όταν η προσέγγιση του πολίτη γίνεται στο χώρο της εργασίας ή της κατοικίας του από Νοσηλευτές.

H Eλληνική Aντικαρκινική Eταιρεία σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες πολίτες, ώστε να καταφεύγουν συστηματικά σε ετήσιο προληπτικό έλεγχο προς όφελος της υγείας τους και της ποιότητας ζωής τους. Eμείς δεν προβαίνουμε σε πληθυσμιακό έλεγχο σε εθνικό επίπεδο. Aυτό είναι κρατική λειτουργία και σ’ αυτήν, εάν μας ζητηθεί, συμπαριστάμεθα και παρέχουμε τη γνώση και την πείρα μας.

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία,
Α. Τσόχα 18 - 20, 115 21 Αθήνα,
Τηλ.: 210-64.56.713-5
Φαξ: 210 - 64.10.011
Email: hellas-cancer@ath.forthnet.gr

(C) 2009 Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία
Comments: 0
Votes:20